EFEC 2012/2013 ja té més de 290 voluntaris, formats i preparats, per impartir les 1300 sessions d’educació financera

Sessió Formació Barcelona
Una de les sessions de formació a Barcelona
Sessió Girona
Sessió de formació a Girona
Sessió Lleida
Sessió de formació a Lleida
Sessió Formació Tarragona
Sessió de formació a Tarragona

Durant el mes de març, en les quatre províncies de Catalunya, s’han impartit les sessions de formació per als voluntaris que s’encarreguen d’impartir els tallers a les escoles que estan inscrites al projecte.

A Barcelona, han passat per les aules de l’Institut d’Estudis Financers aproximadament 180 voluntaris. A la resta de les capitals de província, les sessions s’han pogut fer en el marc incomparable de les sales d’actes de Caixa Fòrum. A Girona hem format a 20 voluntaris, a Lleida 22 i a Tarragona 23.

La distribució geogràfica de les escoles que s’han inscrit al projecte, és proporcional al nombre de voluntaris que hi ha per províncies. Això facilita una correcta cobertura de les sessions que s’han d’impartir durant aquests mesos d’abril i maig. No obstant, la major concentració de sessions a les aules es produeix durant les quatre setmanes del mes d’abril. Quasi bé el 80% dels alumnes de 4rt.d’ESO de les escoles inscrites, rebran la visita dels voluntaris que s’han preparat el material pedagògic dels cinc tallers d’educació financera.

Durant la sessió de formació als voluntaris, a part d’explicar els tallers amb profunditat i entrar en detall en cadascuna de les activitats a fer amb els nois i noies que trobaran a les aules, també expliquem el funcionament de la web del projecte que és l’eina imprescindible per gestionar-lo, tant pels voluntaris com pels centres escolars.

Paral·lelament, donem alguns suggeriments per impartir les sessions a un públic, que no sempre és el més fàcil de gestionar. Els nois i noies de quinze anys, necessiten tenir més formació en temes quotidians, econòmics i financers, però de vegades tenen un entorn que no afavoreix l’aprenentatge.
Organització projecte EFEC