Destacado 1 (vedruna terrassa)
Voluntari impartint un taller

Per la nostra escola, aquest ha estat el primer any que hem participat en el projecte EFEC. La valoració que en fem, tan alumnes com professors, és molt positiva.

Poder realitzar aquestes sessions de matemàtica financera va crear moltes expectatives entre l’alumnat. I el fet que els formadors fossin persones diferents dels professors que tenen habitualment i que a més coneguessin a fons el món de les finances els animava encara més.

Recordo la primera sessió, amb tots els alumnes ben asseguts, llibreta i bolígraf a punt per escoltar i aprendre. Tot un privilegi que ja voldríem tenir els professors cada vegada que entrem a classe.

Val a dir que l’actuació dels voluntaris va ser exemplar: una estona abans ja arribaven a l’escola per posar a punt les fotocòpies que farien servir, alguns estaven una mica encuriosits i preguntaven com era el grup, xerrades informals a la sala de professors esperant que es fes l’hora d’entrar a l’aula.

Explicació, interacció amb l’alumnat sense oblidar l’obligat joc “Qui vol ser milionari?” inicial.

I amb alguns voluntaris fins i tot diàleg i preguntes després de la sessió, coincidint amb el final de la jornada o l’hora del pati.

Les sessions han passat molt de pressa però sens dubte ens agradaria poder repetir l’experiència. El vessant pràctic d’aquest projecte ha aconseguit que els alumnes de 4t d’ESO acabin la Secundària amb una formació financera que els ajudarà a moure’s per la vida en un futur no gaire llunyà.

Per cert un 10 a l’organització! Us felicitem des del Vedruna de Terrassa.

M. Rosa Vila