En el marc del Parlament Europeu, el 5 de desembre de 2013 va tenir lloc la designació de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014. La ciutat compta amb més de 6.000 associacions, raó per la qual va ser escollida per promoure el voluntariat.

Durant la setmana del 20 d’octubre tindran lloc diverses activitats relacionades amb el voluntariat, com el MarketPlace14, acollit al Born Centre Cultural, amb més de 70 estands, on es promourà la col·laboració i el treball conjunt entre empreses i entitats, i es potenciarà la col·laboració entre els agents socials.

Durant els dies 21 i 22 d’octubre, tindrà lloc el Congrés Iberoamericà del Voluntariat Corporatiu a Barcelona, on empreses, ONG i institucions públiques dels dos costats de l’Atlàntic, es troben per debatre i avançar les línies de desenvolupament del voluntariat corporatiu als propers anys. EFEC participarà en un dels tallers previstos.

El títol de Capital Europea del Voluntariat és una iniciativa del Centre Europeu del Voluntariat (CEV), en el marc de L’Any Europeu dels Ciutadans 2013, que ha organitzat aquesta convocatòria.

El Centre Europeu del Voluntariat és una entitat que va néixer fa 20 anys, per donar suport al voluntari, defensant el coneixement i compartint la capacitat de formar i construir. L’objectiu és promoure el voluntariat en l’àmbit local, mitjançant el reconeixement a aquells municipis que donen suport i col·laboren amb entitats i organitzacions voluntàries.

Poden consultar tota la informació relacionada al següent enllaç.

http://www.bcnvoluntariat2014.cat/ca/index.php