EFEC_colell_046

Els departaments d’Ensenyament i d’Economia de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Financers i les entitats financeres “la Caixa”, Banc Sabadell, BBVA, Banco Santander, Caixa d’Enginyers i l’Institut Català de Finances, han signat un conveni de col3laboració per a la continuïtat del programa EFEC, en la seva tercera edició, on reben educació financera bàsica al voltant de 19.000 alumnes de 4t d’ESO de 300 centres escolars (públics, concertats i privats), de tot el territori català.

En virtut d’aquest acord, entre els mesos de novembre del 2014 i abril del 2015, un equip de més de 600 voluntaris en actiu i jubilats del sector financer, impartiran al voltant de 3.600 sessions sobre diferents aspectes relacionats amb les finances personals. Seguint l’objectiu de la Comissió Europea i les normatives PISA, s’impartirà educació i conceptes sobre la presa de consciència i decisions en l’ús dels diners i l’elaboració d’un pressupost personal, entre altres.

Enguany, a més de l’increment de centres, alumnes, voluntaris i tallers, la principal novetat radica en la incorporació d’alumnes d’escoles d’adults, on s’impartiren uns tallers específics per respondre a les necessitats d’aquest col•lectiu. Concretament, es faran tallers a 15 escoles de Catalunya.

L’acte ha estat presidit per l’Hble. Sr. Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, a la sala d’actes del Departament d’Economia i Coneixement, on ha qualificat el programa EFEC com a “programa d’èxit”. L’acte s’ha iniciat amb la benvinguda del Sr. Jordi Òliva, director general de Política Financera, Assegurances i Tresor, qui ha donat pas al parlament a càrrec del Sr. Josep Soler, director general de l’Institut d’Estudis Financers, la Sra. Anna Álvarez Santiago, directora general de Finançament Empresarial de l’ICF, la Sra. Isabel Sánchez, directora de l’àrea de persones de Caixa d’Enginyers, el Sr. Luis Herrero, subdirector general i director Territorial de Catalunya del Banco Santander, el Sr. José López, director de Banca Institucional del BBVA a Catalunya, el Sr. Salvador Farrés, director de la Direcció de Recursos Humans Xarxa, Formació i Desenvolupament del Banc Sabadell i el Sr. Jordi Nicolau, director territorial a Barcelona de “la Caixa”.

Per a finalitzar l’acte, ha dirigit unes paraules la Sra. Teresa Pijoan, directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat i, la cloenda del mateix ha estat a càrrec de l’Hble. Sr. Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement.

Veure Nota de Premsa

Organització EFEC