DSC04545

Els tallers educatius arribaran a 750 alumnes de 14 centres de formació d’adults de diferents comarques catalanes i seran impartits per 14 voluntaris del sector financer amb experiència a EFEC.

S’ha presentat públicament el primer programa d’educació financera per adults de Catalunya que es desenvoluparà entre els propers mesos de febrer i març a 14 Centres de Formació d’Adults (CFA) de Catalunya, amb la participació de 750 alumnes i la col·laboració de 14 voluntaris del sector financer.

Als Centres de Formació d’Adults s’impartirà un taller educatiu que versarà sobre l’economia domèstica, on s’explicaran conceptes clau de finances personals per portar a la pràctica, com ara són un pressupost personal, el fons d’emergència, l’endeutament i d’altres conceptes d’estalvi i d’inversió (diversificació, capitalització, planificació de la jubilació, etc.). Un dels principals objectius és el de presentar als assistents els recursos fiables que hi ha disponibles a Internet a l’hora de prendre adequades decisions financeres.

Es tracta d’un pla pilot que, en funció dels seus resultats, pot ampliar-se el proper curs a més centres d’adults. De moment, els 14 centres que hi participaran corresponen a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida (2 centres), Girona, Mataró, Barberà del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Tàrrega, La Seu d’Urgell i Mora d’Ebre.

Els tallers per a escoles d’adults és la principal novetat de la tercera edició del Programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC) que s’està realitzant el curs actual per a 19.000 alumnes catalans de 4t d’ESO d’uns 300 centres escolars (públics, concertats i privats), de totes les comarques de Catalunya.

El Programa EFEC és una iniciativa capdavantera a l’estat espanyol promoguda per un partenariat públic-privat format pels departaments d’Ensenyament i Economia de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Financers (IEF) i entitats financeres com “la Caixa”, Banc Sabadell, BBVA, Banco Santander, Caixa d’Enginyers i l’Institut Català de Finances (ICF).

A l’acte de presentació del Programa EFEC ADULTS, han assistit personal del departament d’Economia i d’Ensenyament, directors dels Serveis Territorials d’Ensenyament, directors dels Centres de Formació d’Adults (CFA) i els voluntaris que impartiran el taller d’economia domèstica.