Ahir, 9 de febrer del 2015, va començar el primer curs d’educació financera per adults de Catalunya que es desenvoluparà durant les properes setmanes  a 14 Centres de Formació d’Adults (CFA) de Catalunya, amb la participació de 750 alumnes i la col·laboració de 16 voluntaris del sector financer.

Als centres de formació d’adults s’impartirà un taller educatiu que versarà sobre l’economia domèstica, on s’explicaran conceptes clau de finances personals per portar a la pràctica, com ara són un pressupost personal, el fons d’emergència, l’endeutament i d’altres conceptes d’estalvi i d’inversió (diversificació, capitalització, planificació de la jubilació, etc.). Un dels objectius és el de presentar als assistents els recursos fiables que hi ha disponibles a Internet a l’hora de prendre adequades decisions financeres.

Es tracta d’un pla pilot que, en funció dels seus resultats, pot ampliar-se els propers cursos a més CFAs. El primer centre on es desenvoluparan aquests nous tallers educatius  és el de Móra d’Ebre,al que seguiran diferents centres de Barcelona,  Tarragona, Lleida, Girona, Mataró, Barberà del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Tàrrega , Mollerussa i La Seu d’Urgell.

Els tallers per als centres de formació d’adults és la principal novetat de la tercera edició del Programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC) que s’està realitzant el curs actual per a 19.000 alumnes catalans de 4t d’ESO d’uns 300 centres escolars (públics, concertats i privats), de totes les comarques de Catalunya.

El Programa EFEC és una iniciativa capdavantera a l’estat espanyol promoguda per un partenariat públic-privat format pels departaments d’Ensenyament i Economia de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Financers (IEF) i entitats financeres com  “la Caixa”, Banc Sabadell, BBVA, Banco Santander, Caixa d’Enginyers i  l’Institut Català de Finances (ICF).

 

Núm. Centres Núm. Alumnes Núm. Grups Núm. sessions
Barcelona 6 320 18 11
Girona 1 60 2 2
Lleida 5 270 16 7
Tarragona 2 100 6 4
TOTALS 14 750 42 24