Emmarcat en els actes de celebració de la setmana mundial de l’Educació Financera

El Vicepresident de Govern i Conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya imparteix com a voluntari un taller d’educació financera a més de 50 alumnes de 4t ESO

Barcelona, 14 de març de 2016. L’ Hble. Sr. Oriol Junqueras, Vicepresident del Govern i Conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, ha impartit avui, com a voluntari del Programa EFEC, una ampliació del taller Els dubtes quotidians d’en Jaume sobre què són els impostos i per a què serveixen als alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona. De forma simultània, durant el dia també s’han impartit 36 tallers per part de 16 voluntaris professionals del sector financer per a 942 alumnes d’escoles d’arreu de Catalunya en el marc de la 4a edició del Programa EFEC que inclou aquest any més de 3.500 tallers a 300 escoles catalanes.

Oriol Junqueras voluntari d’EFEC

Per segon any consecutiu, l’Institut d’Estudis Financers (IEF) participa activament en la setmana mundial de l’Educació Financera, Global Money Week, com a membre de la Child and Youth Finance International, entitat promotora de la iniciativa amb el suport de la OCDE, que espera fer arribar activitats d’Educació Financera a més de 7 milions de joves de més de 100 països d’arreu del món.

Visita a les institucions financeres de referència a Barcelona

L’Institut d’Estudis Financers també ha organitzat la visita per part de més de 50 alumnes de 4rt d’ESO a la seu del Banc d’Espanya a Barcelona, on els alumnes d’entre 15 i 16 anys podran conèixer el cicle de vida dels bitllets, la seva fabricació i recorregut, l’emmagatzematge i els seus elements de seguretat, entre d’altres.

D’altra banda, repetint l’èxit de la passada edició, més de 70 alumnes tindran l’oportunitat de conèixer in situ el parquet de la Borsa de Barcelona, el seu funcionament i participar en un taller d’inversió intel·ligent impartit per un dels professionals voluntaris del Programa EFEC.

A més, durant la setmana mundial de l’Educació Financera el Programa EFEC impartirà més de 200 tallers sobre conceptes bàsics financers a més de 5.000 alumnes de 4rt d’ESO a través de la participació voluntària de més de 100 professionals financers. Està previst que la 4 edició del Programa EFEC, que finalitzarà el proper mes de juny, arribi a un total de 19.000 alumnes.

Sobre EFEC

El Programa EFEC és una iniciativa capdavantera a l’estat espanyol promoguda per un partenariat públic-privat format pels departaments d’Ensenyament i Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Financers (IEF) i entitats financeres com  Caixabank, Banc Sabadell, BBVA, Banco Santander, Caixa d’Enginyers i  l’Institut Català de Finances (ICF), amb la col.laboració del Col·legi d’Economistes de Catalunya i d’EFPA (Associació Espanyola d’Assessors i Planificadors Financers-Patrimonials).

El seu  objectiu és que nois i noies prenguin consciència de l’ús dels diners i de l’operativa d’una entitat financera, per una banda, i apropar l’educació financera al món docent actual, per una altra.

Al curs actual s’està realitzant la 4a edició, on 700 voluntaris del sector financer imparteixen 3.600 tallers educatius a un total de 19.000 alumnes catalans de 4t d’ESO d’uns 300 centres escolars (públics, concertats i privats), de totes les comarques de Catalunya.

Així mateix, s’ha endegat també la segona edició del Programa d’Educació Financera per Adults de Catalunya, el qual s’està desenvolupant actualment a  40 Centres de Formació d’Adults (CFA), amb la participació de 1.500 alumnes de 18 comarques i la col·laboració de 36 voluntaris del sector financer. En aquests centres s’imparteix un taller educatiu sobre economia domèstica, on s’expliquen conceptes bàsics de finances personals.