Més de 2.270 estudiants i 60 voluntaris del programa EFEC han participat a la setmana mundial de l’Educació Financera

El programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC) ha participat per tercer any consecutiu a la Global Money Week, una iniciativa que se celebra a nivell mundial amb l’objectiu d’inspirar a nens i joves a aprendre sobre finances, l’estalvi, etc.

En motiu de la setmana mundial de l’Educació Financera, al programa EFEC hem organitzat més de 120 activitats d’educació financera dirigides a les escoles de secundària i Centres de Formació d’Adults. A l’edició d’enguany hi han participat més de 2.273 estudiants i 60 voluntaris del sector financer, tots ells coordinats per l’Institut d’Estudis Financers (IEF).

El tret de sortida el va donar en aquesta ocasió l’honorable Sr. Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda. Junqueras va impartir un taller del programa EFEC sobre què són els impostos i per a què serveixen als alumnes de 4t d’ESO i batxillerat de l’Institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires.

Durant tota la setmana, els joves han visitat institucions vinculades al món financer, com ara la Borsa de Barcelona, on s’ha desenvolupat un taller d’inversió intel·ligent. A la sucursal del Banc d’Espanya de Barcelona, els estudiants han participat a una xerrada sobre la inflació i el cicle de vida dels diners. I les instal·lacions de l’Agència Tributària de Catalunya han acollit una conferència sobre els impostos i la prevenció del frau fiscal.