El blog del programa EFEC

Educació Financera a les Escoles de Catalunya

Faqs

VOLUNTARIAT

“M’he assignat un taller per error i no el puc realitzar, com puc desassignar-me’l?”

Tant si t’has assignat un taller per error com si no pots impartir un taller que tenies programat, has de comunicar-ho a l’equip d’EFEC per tal que et faci la gestió. Es pre ga avisar amb antelació.

“Demà imparteixo el meu primer taller, quin material he de portar al centre educatiu?”

El voluntariat ha de portar en un USB la presentació del taller (en PDF o en PPT.) i el material audiovisual que correspongui (àudios i/o vídeos). La fitxa didàctica és d’ús personal, per preparar prèviament el taller i tenir de guia durant el taller.

“Ja he arribat al centre educatiu, però no sé a quina aula he d’anar, contacto amb l’equip d’EFEC?”

Cada centre educatiu selecciona una persona responsable que és qui programa els tallers, qui rep el material, qui t’ha d’acompanyar a l’aula i qui t’ha de donar suport (si cal) durant el taller. El nom de la persona responsable el trobaràs al recordatori, pots preguntar per ella quan arribis al centre. En cas de dubte, pots contactar amb l’equip d’EFEC.

“El dimecres tinc un taller programat, he de contactar amb el centre abans d’anar-hi?”

No és obligatori contactar amb el centre educatiu abans d’assistir a impartir el taller. En cas que es contacti, es recomana trucar al telèfon fix del centre i preguntar per la persona responsable del programa a l’escola.

“Sé que hi ha un quadern de l’alumne per treballar a l’aula durant el taller, he de portar les còpies impreses per a l’alumnat?”

L’equip d’EFEC és qui s’encarrega d’enviar el material imprès per a l’alumnat. El dia del taller, la persona responsable dels tallers al centre educatiu repartirà el material abans de començar la classe.

“M’he hagut de desplaçar molts quilòmetres per impartir un taller de difícil cobertura, tinc dret a alguna compensació econòmica?”

El programa EFEC es fa càrrec de les despeses de quilometratge, peatges i pàrquing del voluntariat. Sempre que sigui possible, es recomana utilitzar el transport públic i aparcar en zones l’estacionament gratuït.

“No recordo quan tinc programat el següent taller, com puc saber-ho?”

A l’apartat “els meus tallers” de la intranet del voluntariat, apareix el llistat de tallers assignats. Així mateix, set dies i un dia abans del taller, s’envia un recordatori automàtic amb les dades del taller i del centre educatiu.

“He tingut una incidència amb el taller, què he de fer?”

Es prega que si el voluntariat té alguna incidència, problema o informació rellevant, ho comuniqui a l’equip d’EFEC per trobar una solució i evitar futurs contratemps.

“M’agradaria anar a impartir tallers al centre educatiu dels meus nebots, com sé si participen en el programa EFEC?”

Contacta amb l’equip d’EFEC per tal que et verifiquem si el centre està inscrit al programa i si encara hi ha pendent d’assignar algun taller dels que té programats. En cas que no estiguis inscrit, pots facilitar les dades de contacte del centre a l’equip d’EFEC o bé demanar la informació per fer l’enviament al centre.

“Vull veure els tallers fins a final de curs, però només puc veure els del mes vinent, estic fent alguna cosa malament?”

Els tallers es mostren a un mes vista, cada dia s’actualitza el llistat. A dia 1 de març, es poden veure els tallers fins al dia 1 d’abril. Si vols consultar algun taller d’una data que encara no apareix, contacta amb l’equip d’EFEC perquè et passi la informació.

“He arribat al centre, però no porto el material per fer el taller, com puc solucionar-ho?”

Contacta amb l’equip d’EFEC per tal que enviï el material a la persona responsable dels tallers al centre. Així mateix, des de la intranet tant del voluntariat com del professorat, es pot descarregar el material. Finalment, a l’enllaç de google drive que s’envia en finalitzar la formació de voluntariat, també es pot consultar i descarregar el material. Només es necessita una connexió a internet!

“Vull fer el meu primer taller, però no em sento del tot segur/a per impartir-lo jo sol/a. Puc realitzar el taller acompanyat d’un company o companya que ja tingui experiència amb el programa?

No hi ha inconvenient en sol·licitar l’acompanyament d’un voluntari o voluntària per impartir el taller en parella. El que es vol aconseguir és que el voluntariat que no se senti del tot segur, pugui veure com és el funcionament del programa i pugui trencar el gel per impartir els futurs tallers amb confiança.

CENTRES EDUCATIUS

“No puc accedir a la intranet, no recordo la contrasenya, què puc fer?”

Pots reestablir la contrasenya de la intranet o bé pots contactar amb l’equip d’EFEC perquè te’n faciliti una de nova que posteriorment et podràs canviar.

“No vull fer tots els tallers, és obligatori fer-los els 8?”

Cada centre educatiu pot escollir els tallers que més s’adaptin a les necessitats de l’alumnat. No és obligatori fer-los tots. Tampoc cal seguir un ordre específic, ja que cada taller és independent dels altres.

“No recordo la programació de tallers, com sé quin dia vindreu al centre?”

Una setmana abans i un dia abans de cada taller s’envia un recordatori automàtic de cadascun dels tallers programats. Així mateix, a la intranet del centre pots consultar sempre que ho desitgis els tallers programats.

“Fa uns dies vaig programar uns tallers però he de modificar una data, com ho faig?”

Per modificar alguna data o hora dels tallers programats cal entrar a la intranet i fer clic a l’opció “editar”. Si aquesta opció està deshabilitada significa que els tallers ja estan validats i per tant no es pot modificar des de la intranet. En aquest cas hauràs de contactar amb l’equip d’EFEC perquè et facin la modificació.

“La setmana que ve tinc un taller programat, he de preparar el material abans amb l’alumnat?”

No és necessari fer una sessió prèvia al taller d’EFEC, ja que el material que s’envia al centre és per utilitzar-lo durant la sessió. El voluntariat portarà el material digital i només caldrà que reparteixis el material en paper a l’alumnat perquè facin les activitats durant el taller.

“He rebut el material dels tallers, què he de fer?”

El material d’EFEC s’envia en un únic enviament. Així doncs, cal que guardis la caixa amb el material de cadascun dels tallers i el reparteixis a la sessió que correspongui.

“No localitzo la caixa amb el material per l’alumnat, què puc fer?”

En aquest cas, cal que contactis amb l’equip d’EFEC perquè comprovi si l’enviament es va fer correctament o hi va haver alguna incidència. Si és molt urgent, t’enviarem el material en format digital perquè l’imprimeixis a l’escola directament.

“El voluntari que ha vingut al centre no ha portat el material en format digital, com podem solucionar-ho?”

El voluntariat sempre té accés a la intranet i al google drive per descarregar-se el material en cas que ho necessiti. Tot i això, també podeu trucar a l’equip d’EFEC perquè us enviï el material en format digital al correu electrònic de la persona responsable dels tallers al centre.

“El taller havia de començar fa 10 minuts però la voluntària no ha arribat, què he de fer?”

En aquest cas és important contactar amb l’equip d’EFEC perquè intenti localitzar al voluntariat i esbrini per quin motiu no s’ha presentat al centre. Es demana al voluntariat el màxim compromís amb el programa, però és evident que sempre hi poden haver incidències o problemes d’última hora.

“Ahir s’havia d’impartir el taller “l’economia circular” però per una incidència no es va poder realitzar, podem reprogramar-lo?”

Si vols reprogramar un taller que no s’ha pogut realitzar, contacta amb l’equip d’EFEC, preferiblement per correu electrònic, i proposa una nova data per impartir-lo.

“Soc professora d’economia i em sento capacitada per impartir els tallers d’EFEC jo mateixa, és possible fer-ho així?”

Sempre que ho desitgeu podeu sol·licitar els materials a l’equip d’EFEC per impartir els tallers vosaltres mateixos. És important, però, fer el procés de programació igualment i després comunicar el format del taller (professor intern) a algun membre d’EFEC. Així podrem enviar-vos el material i sabrem que participeu en l’edició actual.

“Soc tutor de 4t d’ESO i m’agradaria realitzar un taller d’EFEC en horari de tutoria, es pot programar algun taller per un grup que no sigui d’economia?”

Els tallers d’EFEC van dirigits principalment a tot l’alumnat de 4t d’ESO, per tant, no hi ha inconvenient en impartir els tallers a alumnes que no imparteixin assignatures específiques de l’àmbit econòmic o emprenedor.

“M’agradaria realitzar els tallers amb un grup d’alumnes de 3r d’ESO, puc fer-ho o només puc realitzar els tallers amb l’alumnat de 4t d’ESO?”

El públic objectiu del programa és l’alumnat de 4t d’ESO, però no hi ha inconvenient en realitzar els tallers amb l’alumnat de 3r d’ESO. També es poden realitzar els talers amb l’alumnat de 1r de Batxillerat, sempre i quan el professorat validi que el nivell no és massa fàcil o difícil per l’alumnat. En aquest cas, es pot demanar a l’equip d’EFEC el material dels tallers per valorar el nivell.

“El curs passat treballava a un centre educatiu a Girona i aquest any estic treballant en una escola a Salt, puc utilitzar el mateix usuari i contrasenya per programar tallers?”

Quan facis la inscripció al programa hauràs de comunicar a l’equip d’EFEC el canvi, ja que si utilitzes el mateix correu electrònic, la intranet pot ser que et doni problemes. SI ho comuniques a l’equip d’EFEC, et generarà una nova contrasenya i podràs accedir sense incidències a la intranet per programar tallers del nou centre on treballis.

“M’agradaria fer una valoració dels tallers, ens passareu enquestes de satisfacció?”

Al final del programa s’envia a la persona responsable del programa al centre una enquesta de valoració del programa per al professorat i per l’alumnat. Per nosaltres és molt important conèixer la vostra opinió, per tant, us animem a completar les enquestes amb la màxima sinceritat.

%d bloggers like this: